Türkiye Kavaklı Genci Konuşuyor

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu'nun torunları Yaşar Doğu’nun izinden gidiyor.

2017 Temmuz ayında yapılan güreşlerde Türkiye Gençler Güreş Şampiyonasında 120 kg’da Türkiye ikincisi Kavak’tan Mehmet Can Kaya oldu. Ve yine 656. Yapılan tarihi Edirne Kırıkpınar Güreşlerinde de deste büyük boyda Kırkpınar 3.sü olan başarılı sporcu Mehmet Can Kaya, her iki müsabakada Kavak ilçesine ve dolayısıyla Samsun’a ilk madalyayı kazandırmış oldu. Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü ile kategorilerinde Samsun’un ilk ve tek madalya alan güreşçisi Mehmet Can Kaya Hocası Abdussamet Aker ve Yaşar Doğu kitabının yazarı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ile birlikte Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Yaşar Doğu’nun torunu olarak Kırkpınardan Kavak ilçesine ilk madalyayı kazanan başarılı güreşçi Mehmet Can Kaya hedefinin; “Efsane güreşçi Yaşar Doğu’nun hemşehrisi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Onun izinde ve yolunda gitmek için çalışmalarıma gece gündüz devam ediyorum. Kategorimde Kavak’a Kırkpınar Madalyasını ilk defa ben kazandırdım bu benim için tarifi imkânsız bir mutluluk. Kavak adına Kırkpınarda Başpehlivan olarak güreşip tarihi Edirne Kırkpınar altın kemerini Yaşar Doğu’nun memleketi olan güreşin merkezi Kavak ilçeme getirmek istiyorum” dedi.

Başarılı sporcusu ile gurur duyduğunu ifade eden Mehmet Can Kaya’nın hocası Abdussamet Aker şunları söyledi; “Sporcumuz ile çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sporcumuz gece gündüz durmadan Efsane Güreşçi Yaşar Doğu’nun izinden gitmek için var gücü ile çalışıyor. Ondaki bu azim ve hırs hepimizi daha çok mutlu ediyor. Kavak Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu’na bize göstermiş oldukları misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıcaoğlu; “Spora ve Sporcuya Desteğimiz Devam Edecek”
Güreş denilince akla ilk gelen Kavak ve Kavaklı olduğunu vurgulayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Spora ve sporcuya olan desteğimiz Belediye olarak her zaman oldu ve olmaya da devam edecek. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu gibi bir büyüğümüzün olması hepimize gurur veriyor. Mehmet Can kardeşimde büyük başarısı ve azmi ile onun yolundan gitmek için çalışmaları da devam ediyor. Vermiş olduğu mücadelelerde de bunu gösteriyor. Sporcumuza, hocamıza ve bu tür aktivitelere destek veren tüm ailelere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Adını 15 temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen kişilerden alan 15 temmuz Şehitler Camisinin temeli Kavak’ta atıldı
Kavak'ta 15 Temmuz Şehitler Camisinin Temeli Atıldı
Kavak'taki Düğün Salonuna Yoğun İlgi Var
Avrupa ve Türkiye Şampiyonları Kavak'tan Çıktı
Kavak Belediyesi Feshane'de İlgi Odağı Oldu
Kavak'a Fen Lisesi Açılıyor
Sarıcaoğlu Göreve Başladı
Kavak'ta Binlerce Kişiye İftar Verildi
Kavak'ta Toki Kayıtları Başladı !
İbrahim SARICAOĞLU'nun Regaip Kandil Mesajı.
Fırınlar Denetlendi