Kavak'ta Yılın Festivali Gerçekleşti

Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği(KAVKANDER) tarafından bu yıl ilki gerçekleşen Hıdırellez ve keşkek festivali vatandaşlardan tam not aldı.

Kavak Güven Gölet’inde düzenlenen festivale AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,  Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Belediye Meclis Üyeleri, Kavak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanı Osman Atlı, Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çelik, Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (KAVKANDER) Başkanı Mustafa Tankal, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in yanı sıra çok sayıda Siyasi Parti ve Sivil Toplum kuruluşları Temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

Samsunlu ses sanatçısı Süslü Ali olarak bilinen Ali Demir'in sahne aldığı şenlikte vatandaşlar yöreye ait halk türküleri eşliğinde halaylar çekip yapılan yarışmalarla renkli dakikalar yaşadı. Şenlikte konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt şunları söyledi; "Geleneklerimizin yaşatılması adına yapılan bu tür festivaller vatandaşlarımın birbirleri ile kaynaşmalarını sağlıyor. Bu kaynaşmalar ise birlik ve beraberliğimizin temelini oluşturmaktadır. Ayrıca bugünün çok ayrı bir önemi var. Bugün başımızın tacı annelerimizin anneler günü. Bu vesile ile tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise yaptığı konuşmada; "KAVKANDER tarafından bu yıl ilki gerçekleşen ve bundan sonra her yıl yapılması planlanan Hıdırellez ve keşkek festivalinde vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğinin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin de anneler günü kutlu olsun. Kavak Belediyesi olarak KAVKANDER Başkanı Mustafa Tankal'ın ve yönetiminin hazırlamış olduğu bu festivale tam katılım sağladık ve elimizden gelen tüm desteği verdik. Geleneksel hale gelmesi planlanan bu festivale her zaman destek vermeye hazırız. Bu güzel günde davetimizi kırmayıp yanımızda olan tüm katılımcılara ayrı ayrıteşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tankal, "Geleneksel Hale Gelecek"
Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (KAVKANDER) Başkanı Mustafa Tankal bu yıl ilki gerçekleşen festivale katılım sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasına şu şekilde devam etti; "Sözlerime başlamadan önce bugün hepimiz için çok önemli bir gün bu gün anneler günü. Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. KAVKANDER olarak gerçekleştirdiğimiz festivalimiz rabbimin izli ile geleneksel hale gelecek ve her yıl çok daha fazla büyüyerek yapılacak. Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bu tür etkinliklere her zaman KAVKANDER olarak destek vermekten mutluluk duyacağız. Bugünün anneler gününe denk gelmesi ayrıca bizleri mutlu etti. Alanda bulunan tüm bayanlara karanfil hediye ettik. Bura da yaşanılan mutluluğu kelimelerle anlatmak imkânsız. Binlerce vatandaşımızla omuz omuza oyunlar oynadık, halaylar çektik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Kavak Belediye Başkanı ibrahim Sarıcaoğlu Kavak'ta yeni açılan  ilçenin ilk ve tek lüks otelini ziyaret etti
Sarıcaoğlundan Kavak'taki Lüks Otele Tam Puan
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Başkan Sarıcaoğlu’nun ziyaretleri
1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı
Tirit Evi Açılışına Davetlisiniz
Şampiyonlardan Başkana ziyaret.
Samut Dede Hıdırellez Şenlikleri coşku ile kutlandı.
TEKKEKÖY SÜLEYMANİYE ERKEK ÖĞRENCİ YURDU TÖREN İLE AÇILDI
İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
Kavak'a Üçüncü Tekstil Fabrikası Açılıyor